11. desember

Svein Øverland 2.pngI dagens luke er vi så heldige å få møte SPISFOs styreleder Svein Øverland!

Svein er psykologspesialist og jobber til vanlig som seksjonssjef ved avdeling Brøset, St. Olavs Hospital og er rådgiver i Forvaringsavdelingen i Trondheim fengsel. I tillegg og har en deltids privatpraksis og eier et IT-selskap (Superego as).

Som praktiserende psykolog har han lang erfaring med å behandle særlig ungdom med spiseforstyrrelser og selvskading, og oppgir at han har en tilsvarende stor respekt for den gruppa og deres pårørende og venner.

Han ga i 2006 ut boka Selvskading: en praktisk tilnærming, og i 2012 Stalking: forståelse, risiko og håndtering, og har skrevet kapitler i flere andre bøker både før og siden. Han har også skrevet flere populærpsykologiske essays i ulike tidsskrift, er fast kronikkør i Tidsskrift for Norsk Psykologforening og er redaktør i tidsskriftet Sexologi.

Jeg håper å bruke min interesse for og erfaring fra dette, samt erfaring fra styrearbeid og ledelse, i min rolle i SPISFO.

Hva er ditt julebudskap?
At jula, som ellers, handler om de små ting. Ting som ikke koster mye eller noenting, ting vi lett tror er for enkelt/banalt å gjøre for eller si til de rundt oss, – men som likevel betyr mye for andre.

Hva er din favoritt juletradisjon?
Å lage og holde en julequiz for familie og venner. Der er det særlig mange spørsmål om julefilmer og det krever at man ser alt fra “the Holiday” til “Grinchen” om igjen for å forberede seg.

Hvem vil du sende en julehilsen til?
Jeg vil sende en julehilsen til alle som er tålmodig med meg og som jeg glemmer å takke for det.

Bak gårsdagens luke fant vi generalsekretær i Rådet for psykisk helse, Tove Gundersen.

PS! Har du fått med deg medlemskampanjen vår? Hvis du melder deg inn innen 24. desember får du et av de fine SPISFO-smykkene våre inkludert i medlemsprisen! Les mer om medlemskampanjen og hvordan du kan kjøpe SPISFO-smykkene i julegave til deg selv eller noen du er glad i her.

Følg oss på Instagram og Facebook hvis du vil ha oppdateringer på når dagens kalenderluke er publisert her på bloggen!

One thought on “11. desember

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s